یکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۳:۰۴
۰ نفر

همشهری‌آنلاین: اعتبار هنری زنده‌یاد احمد محسن‌پور به گونه‌ای بود که برخی از هنرمندان برای او و به یادش خواندند و نواختند. احمدرضا درویشی سخن گفت،عبدالحسین مختاباد گفت و خواند و علی‌اکبر شکارچی نیز خنیاگری کرد و از دوستش گفت.

به گزارش روابط عمومی فرهنگسرای نیاوران آئین بزرگداشت احمد محسن‌پور قادیکلایی آهنگساز، نوازنده و موسس فرهنگ خانه مازندران جمعه ٢٣بهمن ماه با حضور معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،هنرمندان و اهالی موسیقی در فرهنگسرای نیاوران برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با مشارکت موسسه فرهنگی پارپیرار برگزار شد، سید عباس سجادی مدیرعامل بنیاد آفرینش‌های هنری نیاوران ضمن خوش‌آمدگویی به حضار با اشاره به فعالیت‌های ارزشمند زنده‌یاد احمد محسن‌پور در حوزه موسیقی نواحی مازندران گفت:من چند بار با ایشان ملاقات داشتم و  بر خلاف ظاهر و تصوری که نسبت به معلولیت برخی از هنرمندان وجود دارد، چنین شخصیت‌هایی با توانمندی خودشان، ناتوانی ما را به رخمان می‌کشند.

سجادی همچنین افزود: هفته گذشته در این فرهنگسرا شاهد برگزاری مراسم بزرگداشت فرود گرگین‌پور بودیم و امروز هم این مراسم در راستای بزرگداشت اساتید موسیقی نواحی برگزار می‌شود. می‌توانم این وعده را به علاقمندان موسیقی بدهم که فرهنگسرای نیاوران به پایگاهی برای فعالیت‌های تخصصی در حوزه موسیقی نواحی مبدل خواهد شد. برنامه‌ریزی‌های گسترده‌ای در این بخش صورت گرفته و در سال آینده رویدادهای مهمی در این حوزه به میزبانی این مرکز فرهنگی برگزار می‌شود.

در ادامه مراسم که با اجرای گیلار کریمی مجری مازندرانی برگزار شد،علی اصغر محجوریان، شاعر مازندرانی به قرائت اشعاری در خصوص درگذشت این هنرمند فقید پرداخت.تک نوازی کمانچه توسط سعدی صادقی، یکی از شاگردان احمد محسن پور قادیکلایی نیز بخش دیگری از این برنامه بود.

دکتر سید عبدالحسین مختاباد از هنرمندان صاحب نام مازندران و عضو شورای اسلامی شهر تهران که سالیانی قبل در بزرگداشت مرحوم دنیوی کنسرتی مشترک با زنده‌یاد احمد محسن‌پور در شهر ساری اجرا کرده بود، دیگر سخنران این برنامه بود. او نیز در ادامه مراسم ضمن قدردانی از برگزارکنندگان آیین بزرگداشت هنرمند فقید موسیقی مازندران تصریح کرد:موسیقی نواحی متاسفانه مورد غفلت قرار گرفته و بسیاری از بزرگان این عرصه پرده‌نشین هستند. در واقع این اساتید عادت ندارند که در رسانه ها دیده شوند و به همین دلیل هم عموم مردم و جامعه چنین بزرگانی را نمی‌شناسند.

مختاباد اضافه کرد: باعث تاسف است که به این سبک از موسیقی پرداخته نمی شود ، در حالی که موسیقی نواحی در جامعه ما و در مناطق مختلف کشور ریشه عمیقی دارد. مطبوعات و رسانه ها نباید تنها به حاشیه ها بپردازند بلکه لازم است هنرمند را بر اساس توانمندی و کیفیت آثارش مورد بررسی و تحلیل قرار دهند.

عضو شورای اسلامی شهر تهران همچنین گفت:با شنیدن نوای کمانچه هنرمند مازندرانی در این مراسم به یاد استاد افتادم. برخی زمان‌ها که به زادگاهم ساری می‌رفتم در محضر ایشان حضور پیدا می‌کردم و از نوای موسیقی استاد لذت می‌بردم. با تاسف باید گفت امروز موسیقی مازندران تضعیف شده و در صورت استمرار این روند به سمت اضمحلال و نابودی حرکت خواهد کرد. ما اینجا گرد هم آمده‌ایم و به یاد این استاد دست می‌زنیم ولی در مازندران بزرگانی مثل ایشان وجود دارند که باعث می شوند موسیقی مازندرانی احیا شود و سرپا باقی بماند.باید قدردان این اساتید و بزرگان باشیم.

عبدالحسین مختاباد در ادامه برنامه همراه با کمانچه نوازی سعدی صادقی قطعاتی از موسیقی مازندرانی را اجرا کرد.

علی اکبر شکارچی از دوستان قدیمی استاد محسن‌پور قادیکلایی نیز در سخنانی پیرامون شخصیت این هنرمند گفت:من زمانی با ایشان آشنا شدم که روی آثار موسیقی نواحی مازندرانی به دقت کار می کرد. باید بگویم این هنرمند علاقه خاصی به موسیقی نواحی حتی موسیقی لرستان داشت و به طور کلی در این حوزه با عشق عجیبی فعالیت می‌کرد. به این هنر و سبک موسیقی عشق می‌ورزید.

شکارچی افزود:استاد محسن پور آثار بسیاری از خوانندگان و آهنگسازان گمنام را جمع آوری نمود و به جامعه موسیقی معرفی کرد. ایشان همچنین نواختن با سازهای مختلف را آموخت و بر بسیاری از سازها تسلط داشت. یکی از نوازندگان توانمند و آهنگسازهای تاثیرگذار به شمار می رفت که سبک خاص خودش را دنبال می کرد و اندیشه این هنرمند در آثار و موسیقی وی به وضوح دیده می شد. موسیقی استاد محسن پور به دل می نشست و شنونده را تحت تاثیر قرار می داد. ایشان همچنین بر ردیف میرزا عبدالله کاملا مسلط بود که آثار ایشان در این ردیف ضبط شده اما به انتشار نرسیده است.

محمد رضا درویشی دیگر سخنران این مراسم بود که با اشاره به سبک خاص فعالیت‌های احمد محسن‌پور قادیکلایی گفت: من معتقدم ایشان هنوز زنده هستند چرا که یاد این هنرمند و آثار ارزشمند ایشان باقی مانده است. برخی از دوستان می‌گویند ای کاش این مراسم در زمان حیاتش برگزار می‌شد اما باید بگویم اگر در زمان حیاتشان چنین مراسمی برگزار می‌شد قطعا در آن حضور پیدا نمی‌کرد چرا که نمی‌خواست زیاد مطرح بشود و در رسانه‌ها دیده شود.

این هنرمند بزرگ توانست در زمان زندگی هنری‌اش میراث موسیقی مازندران را به نسل‌های بعد انتقال دهد. یکی از خصوصیات مهم ایشان تفکر روی آثار و تمرکز در فعالیت‌هایش بود. او به همه اعتماد می‌کرد ولی اعتماد از روی هوشمندی.

علی مرادخانی معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز جهت قدردانی از خانواده محسن پور قادیکلایی در این مراسم حضور یافت و در سخنانی با اشاره به فعالیت های ارزنده وی گفت:ایشان هنرمندی بسیار توانمند بودند که با همت و تلاش و پشتکار به همه اهداف خود دست یافتند. در مورد این هنرمند باید بگویم که فعالیت های خودش را به پشتوانه حمایت دیگران انجام نمی داد بلکه متکی به توانمندی های خودش بود و با اراده ای مثال زدنی به آنچه می خواست دست می یافت. از جمله آن می توان به همین موسسه فرهنگ خانه مازندران اشاره کرد که یکی از مهمترین اقدامات احمد محسن‌پور قادیکلایی بود و تاثیر زیادی در گسترش و توسعه موسیقی نواحی مازندران داشت.

مرادخانی اضافه کرد:بسیاری از اهالی هنر به ضرورت برگزاری مراسم بزرگداشت در زمان حیات هنرمندان اشاره می کنند که ما هم به این مسئله باور داریم و تلاش های خوبی در این بخش صورت گرفته است. اقدامات مناسبی در خصوص بزرگداشت و قدردانی از هنرمندان صورت گرفته و این روند در ادامه نیز دنبال خواهد شد.

در بخش پایانی ، مراسم تجلیل از خانواده محسن‌پور قادیکلایی با حضور معاون هنری وزارت ارشاد و هنرمندان شاخص برگزار گردید و هدایایی از سوی معاونت امور هنری وزارت ارشاد به فرزند این هنرمند فقید اهدا شد.

اجرای گروه موسیقی هزاردستان نیز حسن ختام این برنامه بود که با استقبال علاقمندان برگزار شد.

کد خبر 324988

برچسب‌ها

پر بیننده‌ترین اخبار هنر

دیدگاه خوانندگان امروز

پر بیننده‌ترین خبر امروز

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha